ДТ „Невена Коканова“ гостува днес в Панагюрище с „Котка върху горещ ламаринен покрив”

Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол ще гостува в Панагюрище с „Котка върху горещ ламаринен покрив” . Представлението е днес, 21 юни, от 19:00 часа, в голямата зала на

Театър Дом-паметник, и част от събитията, включени в Юнските празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение и красота“, организирани за поредна година от Община Панагюрище.

Постановка: Бойко Илиев. Сценография и костюми: Жанета Иванова. Участват: Йоана Буковска-Давидова, Янина Кашева, Радослав Владимиров, Михаил Лазаров, Мария Панайотова и Анатолий Ставрев.

„Митологията около пиесата е много сериозна, поне три екранизации са останали в историята, които може да се видят, и продължава да бъде поставяна. Миналата година имаше премиера в Нешънъл тиътър в Лондон, преди две години – на Бродуей. Така че произведението продължава да живее и това е едно от доказателствата, че устоява на времето. Но това не значи, че не може да бъде още по-болезнено актуална и по-силно звучаща, когато я ситуираме в днешно време”, споделя режисьорът Бойко Илиев, директор на Нов театър – НДК. Публиката ще съпреживее изострените до крайност, но прикрити с лицемерие и лъжи отношения в семейството на богат плантатор от Мисисипи в навечерието на 65-я му рожден ден. Празникът се превръща в поредица от откровения и равносметки на всеки от семейството.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn