Духова музика и мажоретки откриха Националното състезание по химия в Панагюрище

Близо 140 ученици от цяла България дойдоха в Панагюрище, за да участват в XXI Национално състезание по химия и опазване на околната среда „Тестови задачи за ученици в гимназиалния етап”, което  се провежда от 12 до 14 април. Организатори са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието-Пазарджик и СУ „Нешо Бончев”-Панагюрище. Състезанието се провежда под патронажа на кмета на Община Панагюрище Никола Белишки.

Официалното откриване се състоя на 12 април и започна с Шествие от площад „20 април” до зала „Арена Асарел”. В него се включиха Представителен мажоретен състав към СУ „Нешо Бончев“, с ръководител Мария Бензарова, Духов оркестър „Делчо Радивчев“, представители на МОН, Община Панагюрище, РУО, Национална комисия, участници и ръководители. Бяха поднесени венци и цветя пред Вечния огън на Мемориален комплекс „Априлци” и с едноминутно мълчание и свеждане на глави бяха почетени героите от Априлската епопея.

Официални гости на церемонията по откриване на състезанието зала „Арена Асарел“ бяха кметът на Община Панагюрище Никола Белишки, зам.-кметът по „Хуманитарни дейности” Галина Матанова, областният управител на Област Пазарджик Стефан Мирев, Валентина Кайтазова – началник на РУО-Пазарджик, Дора Дулчева – Старши експерт Математика и информатика, Емилия Григорова – експерт към Дирекция „Съдържание на предучилищното  и училищно образование” в МОН, Христо Калоянов – Председател на ОбС-Панагюрище, Пенка Пиперкова и Ивелина Балева от „Оптикс” АД.

Богата музикална програма представиха талантите от Център за подкрепа и личностно развитие, град Панагюрище, с вокален педагог Нона Немигенчева и хореограф Елеонора Найденова. Своите музикални поздрави отправиха Християн Балев, Виктория Манева, Надежда Ковачева, Евгения Ангелова. Магията на танца разкриха ТС „Панагюрско съкровище”, с хореограф Елеонора Найденова и ПФТС „Тангра” при Сдружение „На орището”, с хореограф Мария Терзийска.

Състезателната програма се проведе на 13 април в сградата на СУ „Нешо Бончев”, а обявяването на резултатите и награждаване на участниците ще се състои на 14 април от 11:00 часа в зала „Луда Яна” на хотел „Каменград”.

Националното състезание по химия и опазване на околната среда предоставя възможност за изява на ученици със задълбочени знания и придобити умения и компетентности в областта на химията и опазването на околната среда.  Освен това осигурява условия за проверка и оценка на постиженията на учениците и формиране на увереност при участието им в състезателни прояви; дава възможност на учителите, училищата и регионите в страната да сравняват на национално ниво обективно измерени постижения в областта. Не на последно място състезанието проверява постигането на държавните образователни изисквания за учебно съдържание и целите на обучение по химия и опазване на околната среда.

 

Още снимки от събитието можете да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn