Духов оркестър „Делчо Радивчев” основен участник в празничния календар на община Панагюрище

И през 2019 година Духов оркестър „Делчо Радивчев”, с диригент Димитър Найденов се запази като основен участник при тържествено отбелязване на празничния календар на община Панагюрище, каза в доклада си по време на отчетното събрание председателят на НЧ”Виделина-1865” Спаска  Тасева.

С дефиле и ритуални програми по вдигане на националния флаг на България, поднасяне на цветя пред паметниците и шествие по улиците на гр.Панагюрище, музикантите взеха участие в програмите и концертите по повод: 181 годишнината от рождението на Нешо Бончев, Освобождението на България, „НФ „Родолюбие”, международен турнир по шахмат и национално състезание по химия и опазване на околната среда, 50 годишнината от създаването на ОУ „20 април”, Литийните шествия от Историческия музей  до пл. ”20 Април” със Светините на Панагюрище от Април 1876-та, в поклонение на местността „Оборище”, 24 май, професионалния празника на „Асарел-Медет” АД, Деня на независимостта на България и др.

Продължи сътрудничеството на читалището с г-н Вилимир Кирилов- диригент на ДО „Стефан Стефанов” гр.Елин Пелин, като консултант и гост диригент на оркестър „Делчо Радивчев”. С атрактивни и вълнуващи изпълнения оркестърът и през 2019г. зарадва  своите почитатели с градски концерт на открито в подкрепа на ”Деня на отворените врати на музеите”-в двора на Исторически музей.  Оркестърът беше част от празничната програма по повод 20 годишнината на Сдружението на предприемачите в гр.Панагюрище и 50- годишния юбилей на гр. Елин Пелин.

 

Цветна фиеста, много настроение, музика и красота събра петият парад-дефиле на духови оркестри и мажоретни състави в Панагюрище, който беше организиран от читалище „Виделина” с домакинството на ДО „Делчо Радивчев” се проведе през месец септември, на площад „20 април”. За пореден път шества българският дух, събран в маршовете, които накараха кръвта ни да запламти с най-българските чувства. Десетки панагюрци и гости аплодираха Духов оркестър към Общински комплекс Дворец на културата – Перник , Представителен духов оркестър „Стефан Стефанов” при НЧ „Светлина” – Гара Елин Пелин и Мажоретен състав „Нани Денс”, както и домакините от Панагюрище – Духов оркестър „Делчо Радивчев” и Мажоретен състав „Елинор” към ЦПЛР-Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn