Дългогодишният пчелар Василко Георгиев е производителят на най-вкусния мед за 2017 година

Дългогодишният пчелар Василко Георгиев получи приза за производител на най-вкусния мед за 2017 година. Прецизната дегустация на 4 вида мед извърши тричленно квалитетно жури по време на традиционното честване, организирано от Общинско пчеларско сдружение „Акация” на 9-ти февруари, по случай Деня на Св. Харалампий.

Тримата, обаче отдадоха предпочитанията си на три вида мед. Наложи се още двама дегустатори да кажат мнението си, но това също не успя да наклони везните в полза на някой от предоставените за дегустация мед.

Така решението бе взето след прецизното мнение на д-р Стоян Еничеров. „Трудният избор е поредното доказателство, че местните пчелари произвеждат вкусен и качествен мед”, категорични бяха членовете на журито.

Майсторът на най-вкусния мед за миналата година Василко Георгиев бе удостоен и със специална грамота послучай неговия 80-годишен юбилей и активната му дейност в Общинско пчеларско сдружение „Акация”. Заедно с хубавите пожелания председателят на сдружението Стоимен Чуклев му връчи и подарък за спомен. Рецептата за дълголетие, която сподели г-н Георгиев, разбира се включваше мед – сутрин след ставане и вечер преди лягане.

Вечерта беше изпълнена с добро настроение, танци, тематична викторина и томбола.

Сутринта в петък  местните пчелари осветиха меда в църквата „Свето Въведение Богородично”, след което посетиха мястото в околностите на Панагюрище, където някога се е помещавал параклис, носещ името на св. Харалампий, който панагюрските пчелари имат амбицията да построят отново.

Към момента в Общинско пчеларско сдружение „Акация“ членуват 72 човека, от които 33 са млади хора, посветили се на пчеларството.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn