Държавните горски стопанства предоставят 10 000 елхички за благотворителната кампания „Посади надежда“

„Държавните горски стопанства предоставят 10 000 елхички за благотворителната кампания „Посади надежда“. 5 лева от всяко закупено дръвче, ще бъдат дарени за покриване нуждите на семейства с репродуктивни проблеми“. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на официалното стартиране на кампанията.
Тя допълни, че в 38 пункта в страната ще се продават живи елхичките като част от благотворителната кампания. Това е третата поредна кампания за закупуване на живи елхички, като през 2015 г. в името на каузата са били закупени елхи от 1 200 граждани, а през 2016 г. – от 3 000. Инициативата, с която се призовават гражданите да купят коледните дръвчета, пролетта ще продължи с кампания по засаждането им.
На стартирането на кампанията присъства българският еврокомисар Мария Габриел. Според нея, кампанията има две много силни послания. Първото е, че науката дава живот, второто за важността от опазване на околната среда. „Тази седмица Европейската комисия ще публикува първата си комуникация по отношение на зеления пакт. Днес повече от всякога имаме нужда всички заедно да отправим силно послание за това да пазим околната среда, затова си пожелавам тези горички на надеждата да са символ на това как нашето поколение да има за грижа не само да предвижда бъдещето, а най-напред да го прави възможно за децата ни“, каза еврокомисарят.
Партньор в кампанията „Посади надежда“ е Фондация „Искам бебе“. В кампанията участва и Сдружение „Аутизъм днес“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn