Д-р Регина Хатър бе избрана за председател на Българската асоциация по пластична, естетична и реконструктивна хирургия

Д-р Регина Хатър, началник на Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия в МБАЛ „Уни Хоспитал“, бе избрана за председател на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия (БАПРЕХ).

Д-р Хатър сподели, че ще се бори за утвърждаването на Асоциацията като основна организация, която подпомага дейността на пластичните хирурзи в страната, работейки в сътрудничество с институции като Българския лекарски съюз, Министерство на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и пациентските организации. Част от приоритетните задачи ще бъдат оказване на съдействие за повишаване квалификацията на лекарите – специализанти, организирането на научни форуми, осъществяването на информационни кампании за същността на пластично-възстановителните и естетични операции.

Д-р Регина Хатър, дм е специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия с призната специалност от Европейския борд по пластична, реконструктивна и естетична хирургия EBOPRAS и е в неговия списък с доверени европейски специалисти. Има призната специалност по пластична хирургия и от Френския колеж по пластична хирургия C.F.C.P.R.E. (College Francais de Chirurgie Plastique, Reconstructrice et Esthetique), сертифициращ чуждестранни специалисти и сертификат по микрохирургия

Д-р Хатър има научно-образователна степен „доктор” в областта на пластично-възстановителната и естетична медицина. Темата на дисертационния труд е в областта на регенеративната хирургия, а именно приложението на автоложната трансплантация на мастна тъкан (липофилинг). Автор е на множество публикации и ежегодно учадства в български и международни конференции. От 2019 година д-р Хатър оглавява и т.нар Breast Unit към МБАЛ „Уни Хоспитал“ – център за комплексно лечение на заболяванията на млечната жлеза, и извършва оперативно лечение на пациентки със злокачествени заболявания на гърдата, едновременно с едномоментна или отложена реконструкция.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn