Д-р Росица Кръстева от „Уни Хоспитал“ получи престижно признание

Д-р Росица Кръстева, началник на отделението по Медицинска онкология в Онкологичния център на МБАЛ „Уни Хоспитал“, получи престижна награда. На 7 март в столицата д-р Кръстева бе удостоена с пластиката „Благотворение“ за приноса ѝ в областта на онкологията. Отличието е част от годишните награди на фондация „Свети Иван Рилски“ – израз на признание към всички участници в здравеопазването, които са приели работата си като мисия в полза на обществото.

Заради ангажименти в чужбина от името на д-р Кръстева наградата получиха д-р Ивелина Ванкова и д-р Картал Команлъ – двама от обещаващите млади специалисти в „Уни Хоспитал“. NagradaПластиката им бе връчена от именития ни цигулар Веско Ешкенази. Събитието бе уважено от служебния премиер Огнян Герджиков, д-р Атанас Кундурджиев, заместник-министър на здравеопазването, д-р Николай Болтаджиев, председател на Управителния съвет на Националното сдружение на частните болници, д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита правата в здравеопазването и други водещи медицински специалисти.

За мен наградата е признание за високите професионални успехи и отдадеността към пациентите и удовлетворението от добре свършената работа, сподели д-р Кръстева.
Д-р Кръстева е специализирала в университетски болници в Торино (Италия), Атина (Гърция), Мюнхен (Германия), Базел (Швейцария). Професионалните и научните ѝ интереси са основно в областта на медицинската онкология (рак на млечната жлеза при млади жени, рак на белия дроб, колоректален карцином, гастроинтестинални стромални тумори).
Д-р Кръстева има редица участия в национални и европейски конгреси. Тя е активен член на Европейско дружество по медицинска онкология (ESMO), Български лекарски съюз, Българска Асоциация по медицинска онкология (БАМО), Европейска общност по лъчелечение (ESTRO), Балкански съюз по онкология. Избрана е за първия председател на Клуб „Млад онколог“.
Учредител на фондация „Св. Иван Рилски“ е д-р Елиза Георгиева.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn