Д-р Явор Дренски е новият управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“

Потенциалът на МБАЛ „Уни Хоспитал“ е в най-ценният ни капитал – висококвалифицираните медицински екипи“, заяви д-р Дренски при поемането на поста си

Д-р Явор Дренски бе избран за управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“ на Общо събрание, проведено на 30 март. От началото на 2019 година д-р Дренски е изпълнителен директор на инвестиционната компания на лечебното заведение – „Асарел Панагюрище Здраве“, като ще продължи да съвместява двете ръководни длъжности.

По традиция новият управител бе представен от инж. Делчо Николов, изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ и председател на Съвета на директорите на „Асарел Панагюрище Здраве“. „Благодаря, че се справяте успешно с трудностите и имате подкрепа в наше лице“, обърна се към медицинския персонал инж. Николов. “Вярваме, че като управител д-р Дренски ще отговори на предизвикателствата на времето“, допълни той. „Убеден съм, че болницата има голям потенциал със своя най-ценен капитал – видосококвалифицираните ни медицински екипи, благодарение на които „Уни Хоспитал“ ще продължава да бъде гаранция за качество и отлична медицинска помощ“, каза д-р Дренски.

От 2010 до 2016 г. д-р Дренски е изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София“. Той е част от екипа на японската болница от самото ѝ създаване, като последователно заема постовете Административен директор (2005 – 2009) и Медицински директор (2009 – 2010). В периода 2002 – 2005 г. е началник „Болнична помощ“ в НЗОК. Д-р Дренски има богат опит като международен консултант в областта на здравеопазването към глобални компании като Bearing Point, 3M, Deloitte Touche Tohmatsu и др.

Д-р Явор Дренски завършва медицина през 1992 година в МУ – София. Медицинското му образование продължава със специализация по Акушерство и гинекология, работи 8 години като лекар. Завършил е магистърска програма по „Здравен мениджмънт“ през 2009 година, има и магистърска степен по финанси от 2003 г. Преминал е редица специализации в областта на болничния мениджмънт и болничните финанси – специализирал е в САЩ, Швейцария, Унгария, Великобритания, Япония и др.

През 2013 година е един от основателите и първи председател на Националното сдружение на частните болници. През 2016 г. е председател на Управителния съвет на Българската асоциация за персонализирана медицина, а в последствие и Изпълнителен директор, какъвто е и досега.

През 2015 г. е отличен с наградата „Болничен мениджър на 2015“. През ноември същата година е удостоен и с наградата Мениджър на годината в кампанията на в. Стандарт, Дарик радио и Министерството на здравеопазването „Млад Медик“ за активна подкрепа в развитието на младите лекари и професионалисти по здравни грижи.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn