Европейската седмица на мобилността 2020 в община Панагюрище – инициатива „БЪДИ ЗЕЛЕН! СЛЕЗ ОТ КОЛАТА СИ ПОНЕ ЗА ДЕН!“

Дейностите по програмата за Европейската седмица на мобилността в община Панагюрище продължават с множество събития в детските градини и училищата.

Децата от ДГ „Звънче“ изработиха рисунки и апликации на тема „От игра – беля“, деца и родители направиха колективен проект „Улицата и моята безопасност“, проведено бе състезание в детската градина с участието на децата на 3-та и 4-та подготвителни групи под наслов „Вече съм голям, правилата знам!“

Учениците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ – клуб „Движим се безопасно“, с ръководител г-жа Пепа Машева, рисуваха на тема “Избирам как да се движа”. С отличената рисунка на Анна Жиликова от 5 клас бе изработен плакат.

Дриновци раздадоха брошури, посветени на Европейската седмица на мобилността.

Днес, 21 септември, Община Панагюрище, съвместно с РИОСВ-Пазарджик, се включва в инициативата „Бъди зелен! Слез от колата си поне за ден!“, като призовава жителите на общината да  изберат екологичен и здравословен начин за придвижване.

Утре, 22 септември, седмицата на мобилността ще завърши с провеждането на колопоход в Същинска Средна гора, който ще стартира в 9:00 часа от паметника на загиналите във войните за национално обединение на България на площад „Цар Освободител“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn