Европейската седмица на мобилността и Дни на безопасността ще се проведат от 16 до 22 септември

Юбилейното 20-то издание на Европейската седмица на мобилността ще се проведе от 16 до 22 септември 2021 г.
Европейската седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия за повишаване на осведомеността за устойчивата градска мобилност. Тя се провежда традиционно от 16-ти до 22-ри септември от 2002 г. насам. В рамките на тази седмица се организират различни събития, които завършват с Ден без автомобили в последния ден на инициативата. Основната тема на Европейската седмица на мобилността за 2021 г. е „Устойчива мобилност за безопасен и здравословен начин на живот“.

Традиционно Община Панагюрище подкрепя инициативата с поредица от събиитя.

Поредното годишно издание на инициативата Дни на безопасността ROADPOL ще се проведе в периода в същия период – 16-22 септември. ROADPOL е Европейска мрежа на службите на пътната полиция, като партньор в нея от българска страна е МВР. Тазгодишното издание на Дните на пътната безопасност е част от финансирания от Европейския съюз проект STRIDER II. Фокусът на инициативата е 21 септември да бъде отбелязан като ден без загинали при пътни инциденти.
В България инициативата се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи. Мотото на кампанията в България е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“. По повод провеждането на кампанията министърът на вътрешните работи изпрати нарочно писмо до основни държавни институции – министерства, агенции, както и до НСОРБ с предложение да оценят възможността да се включат в кампанията като партньори.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn