Европейската седмица на спорта стартира в зала „Арена Асарел“ , в Панагюрище

Осмото издание на Европейската седмица на спорта #BeActive стартира днес, 23 септември в зала „Арена Асарел“, в Панагюрище. Кметът на общината Никола Белишки и заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков символично дадоха началото на спортния празник, който се провежда едновременно в общо 42 европейски държави и събира над 71 милиона участници.

Асарел-Медет“АД беше представено по време на събитието от директор „Човешки ресурси“ Бисерка Янева. Тя поздрави организатори и спортисти и пожела европейската инициатива да привлече още повече млади хора, да ги мотивира да спортуват ежедневно и да бъдат активни. „Нашата компания е подкрепяла и ще продължи да подкрепя всички значими спортни събития, които се случват в Панагюрище. През тази година застанахме зад инициативата „Панагюрище – Европейски град на спорта 2022“ и съм изключително радостна, че нашият град беше домакин на много атрактивни състезания. Пожелавам успех на всички и се надявам, че все повече млади хора ще се докоснат до магията на спорта“, каза Бисерка Янева.

Сред гостите беше и управителят на дъщерното дружество на „Асарел-Медет“- „Тракийски хотелиери” Николай Иванов, който поздрави участниците в инициативата, като им пожела да бъдат активни и да спортуват заедно.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки каза, че изборът именно от Панагюрище да стартира Европейската седмица на спорта е признание за труда и хъса, с който тренират всички местни спортисти. Той благодари на „Асарел-Медет” и „Тракийски хотелиери” за подкрепата за инициативата „Панагюрище – Европейски град на спорта 2022”. „Надявам се, че и занапред заедно ще продължим да работим за устойчивото развитие на спорта в нашата община и за постигане на още много нови успехи”, каза кметът Никола Белишки.

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков поздрави общинското ръководство за усилията, които полага за местните клубове. „Европейската седмица на спорта е една много ценна инициатива, която стимулира активния и здравословен начин на живот”, каза заместник-министър Бучков и подари плакет на кмета Никола Белишки.

След края на официалната част в зала „Арена Асарел” се проведоха демонстрации по десет вида спорт. В тях се включиха състезатели от клубове, които членуват в Асоциация на спортните клубове в Панагюрище.

На паркинга зад залата вниманието на присъстващите приковаха атрактивните демонстрации с кросови мотоциклети, картинг и състезателния автомобил на Денис Станчовски.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn