Европейската шампионка Мария Йовкова застава срещу победителката при жени до 21 години Мисуки Морисоно

В първия състезателен ден на третото издание на международния турнир по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, родните фенове ще стискат палци на европейската шампионка Мария Йовкова, която играе мачове сингъл и двойки жени с Михаела Димова. Сингъл Йовкова се изправя срещу победителката при жени под 21 години от вчера Мисуки Морисоно от известната японска тенис фамилия Морисоно. Мъжете са представени от Денислав Коджабашев и Теодор Александров при двойките. Теодор днес играе и при мъже сингъл срещу японеца Койо Канамицу, който само преди няколко месеца спечели титлата при мъже сингъл под 21 години в Загреб, Хърватска. Сред акцентите за деня са и мачовете на четвъртия в световната ранглиста Дмитрий Овчаров – победител в Seamaster 2017 ITTF World Tour China Open тази година; 16-ият в световната ранглиста Кента Мацудайра; Сакура Мори – шампион при жените в Seamaster 2017 ITTF World Tour India Open; Касуми Ишикава – шампион при жените в първото издание на турнира през 2015 г. Пълна програма за деня можете да видите тук: http://bit.ly/ABO2017_Day1.

Мисуки Икауа и Мисуки Морисоно от Япония са победителите при момчета и момичета до 21 години сингъл във втория квалификационен ден на първенството вчера. На специална церемония те получиха първите две от общо шестте титли, които ще бъдат връчени на турнира. Техни подгласници са съответно Томас Полански (Чехия) и Мию Маеда (Япония). Състезателите получиха медали и купи от организаторите на турнира, както и символа на Панагюрище – черешово топче, и кукли в български народни носии. При жени сингъл под 21 години наградите връчи Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса, а мъже сингъл под 21 години награди вдъхновителят на турнира и негова движеща сила – председателят на  УС на Сдружение „Асарел България Оупън“ – Иван Александров.

За присъстващите фенове в залата организаторите са предвидили томбола с награди – тениски, чаши, комплекти хилки за тенис на маса и смартфони висок клас. Наградите се теглят всеки ден, като днес томболата ще бъде изтеглена непосредствено след официалното откриване на турнира. Талони за участие в томболата се получават срещу закупени билети на касата на зала „Арена Асарел“. Билетите за турнира са на цени от 2 лв. за деца и 5 лв. за възрастни и се закупуват на касата на залата в Панагюрище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn