Една от най-вдъхновяващите жени в световната минна индустрия е българка

Ирена Цакова, оперативен директор в Дънди Прешъс Металс Крумовград, е призната за една от стоте жени в минната индустрия за 2015 г. в рамките на най-големия международен форум за инвестиции в минното дело Mines and Money, който се проведе в Лондон в началото на декември 2015 г. Ирена Цакова премина успешно трите етапа на подбор, проведен от организацията Жените в минното дело, Великобритания и Price Waterhouse Coopers (Прайс Уотър хаус Купърс).

На специално събитие по време на форума бяха представени жените, които са допринесли за развитието на професията, постигнали са значими резултати в областта си или са постигнали промяна на нагласите на значима част от заинтересованите страни към минното дело. В приветствените думи към гостите и вдъхновяващите жени в минното дело домакините отбелязаха, че равенството на половете е тема, по която работят не само граждански организации, но и правителствата на голям брой страни.

Рудодобивът е област, в която приоритетно работят мъже и макар че минното дело днес е коренно различно отпреди и условията в сектора са значително подобрени, нагласите към професиите в бранша все още не са претърпяли своята коренна промяна. Днес, когато минната индустрия преживява период на сериозни предизвикателства и се налагат трудни решения, е особено важно да се говори за успелите жени в бранша. Защото успехът на един бизнес се корени и в баланса между половете.

Изборът на 100 вдъхновяващи жени в минното дело има за цел да покаже колко голям напредък е постигнат в тази посока. Сред избраните жени има ролеви модели, които доказват, че жените могат да се реализират успешно и да направят успешни кариери в минното дело.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn