ЕДНА УСПЕШНА ЛАЙЪНС ГОДИНА

Официално панагюрските Лъвове закриха Лайънс годината 2014/2015 през изминалия уикенд. Събитието уважиха двама паст-дистрикт управители на Дистрикт 130 – България. Присъстват и Дистрикт гуверньорът Марин Филин и секретарят на Дистрикта д-р Любомир Димитров. Членовете на Лайънс клуб-Панагюрище се събраха в самобитната атмосфера на вилно селище „Романтика форест“, разположено в района на язовир „Широка поляна“, в близост до Доспат, на 1530 м надморска височина. Селището е част от екологичната система от защитени зони в Европейския съюз „Натура 2000“.
Благодарности на всички приятели от клуба за отговорното и топло отношение, както и за активната им съпричастност с идеята да „служим на обществото”, сподели президентът на клуба инж. Сашо Господинов. Именно обществено отговорното отношение и многото добре организирани инициативи определят Лайънс годината като успешна и за клуба, и за дейността на Дистрикт 130, коментира още инж. Господинов.
Думите му бяха потвърдени с полученото най-високо отличие за един клубен президент от Президента на Лайънс Интернешънъл. Досегашният президент на клуба инж. Сашо Господинов предаде президентската огърлица на новия – д-р Катя Симеонова.

IMG_131211
С оригинални подаръци бяха удостоени управителният съвет на клуба и някои от по-активните му членове. Уникални подаръци получи и президентът на клуба.
С много настроение, виртуозни танци и емоции премина финалната вечер на сбирката.
Благотворителни инициативи съпътстваха цялата изминала Лайънс година. Сред последните каузи бе великденският концерт, който те организираха, а събраната сума от него бе дарена на Дневен център за деца с увреждания „Дъга” и Центъра за настаняване от семеен тип.

Вече шест години, откакто е основан Лайънс клуб-Панагюрище, с различни кампании Лъвовете подпомагат материално и морално деца и възрастни в неравностойно положение, болни и нуждаещи се хора.
Като част от Международното Лайънс движение основната цел и на българските клубове е да работят в полза на обществото и на нуждаещите се. Мотото “Ние служим” е водещо за българските лайънисти. Основните програми са превенцията и борбата с очните заболявания, глухотата, диабета, наркоманията, развитието на културата, работата с младите хора и международният младежки обмен, международното сътрудничество и разбирателство, запазването на мира и опазването на околната среда.

22IMG_1168

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn