Екип на Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ посети Онкологичния център в МБАЛ “Уни Хоспитал” – Панагюрище

Нана Гладуиш заедно с представители на „Една от 8”, посетиха “Уни Хоспитал”, като споделиха информацията в сайта на фондацията, ednaot8.bg.  

„По покана на лекари от МБАЛ „ Уни Хоспитал“ – Панагюрище и специално на нашия приятел пластичния хирург д-р Йордан Йорданов, посетихме онкологичния център в болницата.

Останахме впечатлени от съвременната апаратура, условията, атмосферата и специалистите, с които се срещнахме в „Уни Хоспитал“.

Радваме се, че в България има място, където българските пациенти с онкологични заболявания да бъдат лекувани комплексно през всички етапи на лечението.”

Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ е създадена с решение на съда от дата 28 май като неправителствена организация в полза на обществото. Целта на фондацията е да предоставя социална и емоционална подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата и техните близки. Клубът на Една от 8 отваря врати на 13 декември 2013 г. В него се предлагат инди­видуални психологически кон­султации, практически и информационни консултации, правни консултации, беседи на различни теми, срещи с лекари, групи за взаимопомощ, Арт-терапии, занимания по йога, йогалатес, консул­тации с професионален гримьор, и др. Всички тези дейности се предлагат безплатно за нуждаещите се. В допълнение жените, които имат нужда, могат да получат перуки, тюрбан за глава, протези, сутиени, специализирани за жени с рак на гърдата и др.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn