Електронната система за прием в първи клас ще бъде активирана на 16 май

От 16 май, на началната страница на сайта на Община Панагюрище, ще бъде активен банер за достъп до електронната система за прием на ученици в първи клас в училищата на територията на град Панагюрище.Така родителите имат възможност предварително да се запознаят с менюто на платформата и с подробностите, свързани с приема на първокласниците.

Регистрацията на заявленията ще стартира на 22 май 2019 година в 12:00 часа.  Системата ще е отворена за регистрации и редакции до 23:59 часа на 1 юни 2019 година. Родителите могат да регистрират заявление както онлайн, през сайта за прием, така и на място в даденото училище. За тяхно улеснение, във всички училища ще има екипи, които ще оказват подкрепа при подаване на електронни заявления. Входящият номер няма значение при класирането. Правилата и критериите за прием ще са достъпни в раздел „Нормативна уредба“ на публичния сайт за прием.

Резултатите от първо класиране ще бъдат публикувани на 5 юни 2019 година до 17:00 часа в раздел „Класиране“ – „Резултати“ на публичния сайт за прием.

С въвеждане на електронен прием на учениците в първи клас, който влиза в сила за учебната 2019/2020 година, Община Панагюрище цели да бъдат улеснени и по-добре информирани родителите и да бъде създадена по-ефективна организация на приема на децата в първи клас на територията на град Панагюрище.

Внедряването на програмния продукт „Електронен прием в първи клас” ще осигури:

– Прозрачност на приема;

– Единна база данни на децата, позволяваща извеждането на подробни и навременни регламентирани справки по приемите и осигуряващи възможност за своевременни качествени управленски решения.

– Нова електронна услуга към гражданите на общината: Регистрация/редакция на заявление онлайн през Интернет или на място в училище; Профил на родителя на сайта за прием с възможност за проследяване процеса на регистрация и класиране;

– Уеднаквяване процеса на приема във всички училища на общината;

– По-добра информираност на гражданите чрез изграждане на публичен сайт за прием.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn