Електронното обучение ще продължи и след връщане на учениците в класните стаи

Обучението в електронна среда ще продължи и след връщането  на учениците в класните стаи. Всяка една грипна ваканция оттук-нататък ще бъде работа в електронна среда. Това каза пред БНТ образователният министър Красимир Вълчев. Образователните системи през следващите години ще продължат това, което започна да се случва – да търсят ефективния микс между електронно и присъствено обучение.
В системата на училищното и висшето образование  учениците и студентите ще се върнат присъствено за най-важните и неотложните дейности, които не могат да се проведат пълноценно в електронна среда. Училищата се почистват и са много по-безопасни, отколкото посещението на един магазин, така че не виждам опасност за провеждането на изпитите. Учениците ще трябва да идват с маски, но на изпитите вероятно ще ги свалят, каза министърът.
Ще бъде ограничен максимално контакта между квестори, деца, родители и учители. За целта ще са нужни по-големи помещения и физкултурни салони и столови ще бъдат ползвани за тази цел. Относно училищата-гнезда, в които се подават документи за кандидатстване след седми клас, при записването всички документи ще се подават или електронно, или по предварителен график. Абитуриентите ще имат възможност да се снимат в училищните дворове при спазването на всички заповеди на министъра на здравеопазването.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn