Емоционално закриване на Международния танцов фестивал „Пъстър свят“ в Панагюрище

 За пета година Панагюрище стана център за среща на различни култури, на младостта, таланта, приятелството и любовта към танца благодарение на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, който се организира от Община Панагюрище. Пъстър и многообразен свят без граници, свят на толерантността, приятелството и добротата сътвориха повече от 270 участници от страната и чужбина. Емоцията на фестивала споделиха организатори и доброволци. Публиката се наслади на фестивала в продължение на четири дни.

Тази вечер след двучасова концертна програма, с участието на танцовите състави от чужбина, се състоя и официалното закриване на петото издание на фестивала. 

Многообразието на фолклора и таланта на танцьорите впечатлиха и във финалната вечер. Заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на община Панагюрище и председател на организационния комитет Галина Матанова благодари на всички участници, на доброволците, които придружаваха съставите от чужбина, на всички, споделили емоцията на фестивала. Представители на танцовите състави също изразиха положителната оценка от организацията на фестивала. Празнични илюминации, дунавско хоро, развети национални флагове поставиха край на фестивала.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn