Емоционално откриване на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open

В присъствието на много официални лица, състезатели и публика беше поставено официалното начало на петото издание нa супер турнира по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Кметът на Панагюрище Никола Белишки, представители на изпълнителното ръководство на компания „Асарел Медет”, председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов се включиха в церемонията, по време на която бяха представени участниците от 38 страни.

„За мен е огромна чест, че Панагюрище за пета поредна година може да ви приветства с „Добре дошли” в нашия град. Благодаря на всички, които помагат това събитие да се разраства. Нека най-добрият победи. Напред и успех”, приветства присъстващите в „Арена Асарел” кметът Белишки.

Турнирът официално беше открит от Асен Попниколов, председател на Сдружение „Асарел България Оупън”.

Президентът на БФТМ Стефан Китов и младата ни надежда в тениса на маса Танчо Нейчев направиха символичното първо разиграване на централната маса, на която през уикенда ще се водят основните битки.

За трета поредна година бяха връчени двете награди на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков за най-перспективни млади състезатели. За прогреса, показан в последните 12 месеца бяха отличени носителката на бронзов медал от Балканското първенство до 18 години Ивет Илиева, както и 14-годишната Кръстина Иванова, която в тандем с Ерен Бекир спечели второ място на Балканските игри.

Фолклорен  ансамбъл „Тангра” от с. Попинци представи великолепен танц, с който впечатли чуждестранните гости, а след това динамиката в „Арена Асарел” отново се пренесе върху масите, където мачовете продължават до 21:30 часа.

 

По-рано днес Мария Йовкова игра сърцато и имаше своите шансове в началото на мача срещу японката Минами Андо. В крайна сметка българската състезателка отстъпи с 1:4 гейма (9:11, 11:9, 4:11, 5:11, 5:11), но показа страхотен потенциал и надежди за бъдещи успехи.

„Мисля че имах своите шансове. Опитах се да покажа върху какво съм работила в тренировките. Имам още много да се усъвършенствам, но това става с много работа. В първия гейм имах добра преднина от 5 точки. Той беше много важен, но японката успя да го спечели. Опитах се да не мисля за пропусната възможност и да се концентрирам отново. Във втория гейм нещата ми се получиха много добре. След него обаче тя много промени тактиката си. Видя, че съм по-стабилна от бекхенд и ме натискаше повече на форхенд. Като цяло съм доволна от представянето си и от мача”, обобщи Йовкова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn