„Енергийни уроци“ ще се провеждат и в ОУ „Проф. Марин Дринов“

През учебната 2015/16 г. EVN България осъществява за седма поредна година обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата. Училище-партньор в инициативата е и панагюрското ОУ „Проф. Марин Дринов“.

EVN България организира „енергийни уроци” във всички 9 административни области в Югоизточна България, които се обслужват от EVN България – Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Смолян, Пазарджик, Ямбол и Кърджали. Допълнително от 2015/16 учебна година към програмата са включени нови 10 училища. Разширението ще позволи обучения по програмата да преминат общо над 10 900 ученици от 480 паралелки от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 61 училища в Югоизточна България.

Занимателните уроци „Часът на Иви и Енчо” се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. За целите на обучението дружеството разработва и безвъзмездно предоставя одобрените от Министерство на образованието и науката (МОН) материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа. И тази година в рамките на инициативата EVN България ще проведе различни конкурси с награди за участниците. В зависимост от възрастта, учениците под различна форма ще претворят своето виждане за разумно използване на енергията.

EVN България стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като до края на учебната 2015/16 г. общо 20 000 ученици ще са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn