Ето кои панагюрски учители са номинирани за наградите „Учител на годината“ и „За принос към бъдещето на Панагюрище“

Ясни са имената на учителите, номинирани от учителските колективи в училищата и детските градини на община Панагюрище за наградите „Учител на годината“ и „За принос към бъдещето на Панагюрище“.

Тази година няма подадена нито една кандидатура в категория „Предучилищно образование“. В останалите категории има номинирани учители, но само от две от панагюрските училища – ОУ „Проф. Марин Дринов“ и СУ „Нешо Бончев“.

Номинирани в категория „Начален етап на основна образователна степен“ са Богдана Иванова-Шишкова, заместник-директор по учебната дейност в училището и начален учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“, и Иван Иванов, старши начален учител в СУ „Нешо Бончев“.

За „Учител на годината“ в прогимназиален етап са номинирани Пепа Машева, старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“ и Катя Джолова, старши учител в СУ „Нешо Бончев“. Една е номинацията в категория „Гимназиален етап на средно образование“  и тя е за Снежина Машева, старши учител в СУ „Нешо Бончев“.

За носители на наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“ са номинирани 11 учители с дългогодишен педагогически стаж: Георгена Димитрова, Гинка Златарева, Дора Шишкова, Иванка Гърчева, Лушка Крушовска, Недялка Баракова, Нонка Елшишка, Павлинка Тушлекова, Славка Перфанова, Стоян Грънчаров, Цветана Немигенчева.

Ежегодните награди „Учител на годината“ и „За принос към бъдещето на Панагюрище“, учредени от Община Панагюрище, се връчват в навечерието на 24 май с цел популяризиране на професионализма, гражданския принос и значимите постижения на номинираните учители сред общността, за издигане престижа на учителската професия. Отличията се връчват по време на тържествените концерт  преди  Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тогава се награждават и носителите на наградите за „Творец на годината“ и „Творец на Панагюрище“.

Имената на носителите на престижните отличия трябва да бъдат утвърдени с решение на местния парламент през месец май.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn