Ето кои са номинираните за наградите „Учител на годината“, „Принос на учителя към бъдещето на България“ и „Златен ритон“.

Вече са ясни имената на номинираните за тазгодишните награди „Учител на годината“, „Принос на учителя към бъдещето на България“ и „Златен ритон“.

За наградата „Учител на годината“ в категория „Предучилищно възпитание“ са номинирани Невенка Георгиева, главен учител в ОДЗ „Звънче“ и Мариана Дерменджиева, главен учител в ЦДГ „Пролет”. В основна образователна степен „Начален етап“ номинациите са две: Лушка Крушевска, старши учител в СОУ „Нешо Бончев“, и Пенка Немигенчева,  старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“. Две са номинациите и в Прогимназиален етап: Николинка Кехайова, старши учител по английски език в СОУ „Нешо Бончев“ и Мария Игнатова,  старши учител по биология и химия в ОУ „Проф. Марин Дринов“. Гимназиален етап, средно образование, номиниран е Нистор Хаинов, старши учител по изобразително изкуство в СОУ“Нешо Бончев.

За наградата  „Принос на учителя към бъдещето на България“ и „Златен ритон“ са предложени Димитрийка Кацарева-41 години педагогически стаж, Ангелина Панова-38 години педагогически стаж, Райна Шишкова-21 години педагогически стаж, Красимира Василева-М Бай-27 години педагогически стаж и Марийка Тодева-38 години педагогически стаж.

Предложенията ще бъдат разгледани от членовете на постоянната комисия по „Образование, култура, младежки дейности и спорт“. Изборът на носителите на тазгодишните награди ще направят комисии, създадени със заповед на кмета на Община Панагюрище. Ще се проведе и електронно гласуване, като номинациите ще бъдат публикувани на интернет страницата на общината. Имената на носителите на престижните отличия трябва да бъдат утвърдени с решение на местния парламент. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония по време на тържествения концерт по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, който ще се състои на 23-ри май в голямата зала на Театъра Дом – Паметник.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn