Жените и девойките на Хандбален клуб „Панагюрище” – вицешампионки по плажен хандбал

От 10 до 14 юни в курортен комплекс Албена се проведе Държавното първенство по плажен хандбал.Женският отбор на ХК”Панагюрище” загуби финала на дузпи от Хасково и след две шампионски титли е вицешампион на България.Тотка Дойкинова бе избрана за най-добър вратар,а Йорданка Тодорова и Елена Чолакова са включени в идеалната осмица на турнира.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

Девойките на Панагюрище,които за втора година участват на плажен хандбал, запазиха вицешампионската си титла от миналата година,като на финала отстъпиха на Хасково.Мария Маслева и Стиляна Добрева бяха включени в идеалната осмица на турнира.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 
На това Държавно първенство бяха определени разширените състави  на  националните отбори за девойки и юноши,които ще участват на Европейското първенство в Португалия през месец юли.От панагюрския отбор в състава на девойките са включени Мария Маслева и вратарката Станислава Чакърова.Те ще участват в края на юни на международен турнир и от представянето им зависи дали ще бъдат сред десетте титулярки за Португалия.На това Европейско първенство нашият национален отбор ще се бори за квота за Световно първенство и за Младежката Олимпиада през 2018 г. в Буенос Айрес -Аржентина.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn