Жените на ХК „Панагюрище“ защитиха шампионската си титла по плажен хандбал. Девойките с вицешампионско завоевание

Женският отбор на Хандбален клуб „Панагюрище” спечели титлата на Държавното първенство по плажен хандбал и защити шампионската титла от миналата година. Първенството се проведе в курортен комплекс Албена от 30 юли до 2 август.
Жребият определи в група „А” да се срещнат силните отбори на Панагюрище, Велико Търново, Хасково и Гълъбово. В първия си мач панагюрки се наложиха с 2:0 части над младия отбор на Гълъбово. Втората среща бе с претендентките за титлата – Велико Търново. Първата част бе спечелена от панагюрки, втората част от болярките. На дузпите, така наречени „сам срещу вратаря“, нервите на панагюрки не издържаха и болярките спечелиха с резултат 2:1 части. „Третата среща с обиграния отбор на Хасково бе изключително важна, защото е определяща за финалната четворка. Панагюрки подхождат изключително отговорно и въпреки контузията на една от най-добрите състезателки, победиха отбора на Хасково”, коментираха треньорите на клуба.Така от група А-отборите на Панагюрище и Велико Търново и от група Б – отборите на Сливница и Шумен, определят финалната четворка за разпределянето на медалите. Като втори отбор от групата ХК „Панагюрище” се изправя срещу първия отбор от другата група – Шумен, в който играят изключително рутинирани състезателки. С много силна игра в нападение и в защита  ХК „Панагюрище“ се наложи през цялото време и печелят срещата с 2:0, подсигурявайки си медала. На финала отново предстои битка с болярките, победили силния отбор на Сливница в полуфинала. Във финалната среща първата част бе за болярките, втората част за панагюрки. Този път на „сам срещу вратаря“ нервите на панагюрки издържаха и спечелиха в най-важната част с резултат 2:1. С тази много сладка победа панагюрки спечелиха златото.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Състав на шампионките: Тотка Дойкинова, Елена Чолакова, Стефка Цветанкова, Петя Цветанкова, Йорданка Тодорова, Ангелина Симеонова, Надежда Шилева, Радка Ильова, Мария Савлекова, Мария Маслева
Тотка Дойкинова за пореден път бе избрана за най-добър вратар в България, а Елена Чолакова и Ангелина Симеонова бяха включени в идеалната осмица на турнира.
Преди първенството на жените се проведе Държавното първенство при девойките. ХК „Панагюрище” участва в надпреварата при възраст, родени 2000 г. и по-малки, където ще бъде селекциониран национален отбор. За малките панагюрки това бе дебют на плажен хандбал. В първата среща с отбора на Бъки /Габрово/, който участва за втори път на плажен хандбал, малките панагюрки излязоха плахо и неуверено и загубиха мача с 2:0 части. Във втория мач панагюрки показват какво са научили от по-големите и се наложиха над Хасково с 2:1 части.Третата среща панагюрки изиграват безупречно,побеждавайки отбора на Нови Пазар с 2:0 части и така спечелиха сребърните медали.

Състав на вицешампионките: Стейси Георгиева, Мария Маслева, Стиляна Добрева,Стоянка Варадинова,Марина Чардакова,София Пошова, Катрин Чочева. Стоянка Варадинова и Мария Маслева бяха включени в идеалната осмица на турнира.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов са изключително доволни от представянето на отборите и благодарят на своите възпитанички за постигнатите успехи.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn