Женската певческа група при НЧ „Искра-1872“ – с. Попинци ще участва на VI Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода“, Хисаря

На 8 юни стартира VI Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода“, Хисаря. На 9 юни Женската певческа група при НЧ „Искра-1872“ – с. Попинци ще има възможността да участва за първи път в този мащабен шампионат като представи автентични песни от Средногорието, съобщиха от културната институция. Участието на групата, с ръководител Иван Чардаков и корепетитор Цанко Ненков се посвещава на 145 годишния юбилей на читалище „Искра-1872“ – Попинци.

hisarq
Заявки за участие в Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода“ 2017 са подали над 180 фолклорни състава и индивидуални изпълнители от всички етнографски области на България. Участие са заявили и колективи от Румъния, Иран, Индонезия, Малайзия и др.
Концертите ще се провеждат в летния театър на гр. Хисаря, а при лошо време – в салона на НЧ „Иван Вазов-1904“. ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!
Участниците ще се състезават в девет категории и две възрастови групи. Отличените изпълнители ще бъдат награждавани с бронзови, сребърни и златни медали. Голямата награда Grand prix Златен “Орфей“ и титлата Абсолютен Балкански шампион по фолклор за 2017 г. ще донесе на победителя и премия от 1000 евро, осигурени от организаторите на шампионата. Според постиженията си съставите ще получават и точки за класиране в Световната листа по фолклор.
Основен медиен партньор е Интернет телевизия Еврофолк ТВ, по която ще се предават на живо всички концерти в рамките на събитието.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn