Женският отбор на ХК „Панагюрище“ с трето място от силен международен турнир

На 5 и 6 септември женският отбор на ХК „Панагюрище” участва в международен турнир в Сливница. В турнира, който се провежда за втори път и е под потронажа на кмета на град Сливница, участват още отборите на ХК „Пирот”, Сърбия и отборът на ХК „Ловеч 98”, състезаващ се в „Б“ РХГ, и тима на домакините.

Първата среща на турнира в гр.Сливница изправя панагюрки срещу силния отбор на гр.Пирот, Сърбия. Младият панагюрски тим воюва достойно срещу рутинирания сръбски отбор, но губи с минимална за хандбала загуба от пет гола /28:23/. Тази среща отборът изигра под наблюдението и подкрепата на новия президент на клуба Никола Дерменджиев. Втората среща бе срещу домакините. Панагюрки извоюваха важна победа с два гола /27:25/. В последната среща панагюрки разгромяват отбора на „Ловеч“ с резултат 37:15. След тази среща се изиграва двубоят между „Сливница“ и „Пирот“, в която домакините победиха поотпусналият се сръбски отбор.
След изиграните срещи трите отбора бяха с по две победи и с по една загуба и по голова разлика се оформи следното класиране:
1.Пирот
2.Сливница
3.Панагюрище
4.Ловеч
Панагюрки играха в състав: Стефка Цветанкова-капитан, Петя Цветанкова, ЕленаЧолакова, Йорданка Тодорова, Надежда Шилева, Стоянка Коруджиева, Нелина Маслева, Мария Маслева, София Пашова, Стиляна Добрева, Марина Чардакова и вратарките Радка Ильова, Галя Иванава и Ивона Петкова.
Стефка Цветанкова стана голмайстор на турнира, а Елена Чолакова бе включена в идеалната седмица. Треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов са доволни от представянето на отбора и се надяват след пълното възстановяване на контузените състезателки отборът да се представи достойно в „А“ РХГ , като тази година домакинските си мачове ще играе в новата зала „Арена Асарел“.
В момента отборът на жените води подготовката си в Панагюрище и участието в турнира бе проверка за нивото на отбора, коментираха треньорите. И тази състезателна година панагюрският отбор ще се състезава със собствени състезателки с изключение на националната вратарка при девойките Ивона Петкова от гр.Ловеч, която през изминалата година се състезаваше за два клуба – при жени за „Ловеч 98” и при девойки за „Етър”/В.Търново/. Привличането й се наложи поради факта, че на титулярката Тотка Дойкинова й предстои радостното събитие да става майка. Панагюрският отбор тази година е изключително обновен, тъй като за отбора отказаха да се състезават Ангелина Симеонова, Екатерина Табанджова и Ивайла Панайотова.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn