Живеещите на ул.“Брацигово“ и Община Панагюрище заедно обновиха детска площадка

Символичното откриване на детската площадка на ул. „Брацигово” в Панагюрище след нейното освежаване на 3 август се превърна във весел празник за малки и големи. Със съвместните усилия на живеещите в квартала и съдействие от Община Панагюрище площадката се е превърнала в любимо място за игра на малчуганите и отдих на възрастните.

DSC03161 DSC03177От Общината се отзовали на подадения сигнал и своевременно отстранили старите и опасни метални люлки и пързалка, обновили оградата на площадката, доставили пясък, окастрили клоните на дърветата. От двете страни на улицата са поставени знаци „Внимание деца!” С много любов, фантазия  и сръчност майките пребоядисали пейките, оцветили пързалката, а излезлите от употреба автомобилни гуми превърнали в причудливи човечета и усмихнати цветя. На дъската в импровизираната детска кухня малките готвачки са оставили отпечатъци от малките си ръчички. Всяка сутрин бабите се грижат за чистотата в детския кът. На празника имаше много танци и песни, вкусна почерпка и наздравица с чаша детско шампанско.

DSC03193Малчуганите пуснаха в небето пъстри балони, а редом с тях в небесната шир полетяха и няколко бели гълъба. Всички се обединиха около идеята всяка година на 3 август да празнуват рождения ден на детската площадка и си пожелаха да бъдат все така задружни, защото хубавите неща се получават, когато има разбирателство и единност.

DSC03173 DSC03201

DSC03183 DSC03213DSC03159Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn