Животновъдите без интерес към мярката за намаляване на производството на краве мляко

Животновъдите от област Пазарджик не са проявили интерес към мярката за намаляване на  производството на мляко срещу парично обезщетение. Предлаганата от Европейската комисия компенсация е 0,14 евро за килограм недоставено мляко. Което е около два пъти по-малко от средната изкупна цена за литър в момента.
Мярката е част от допълнителния пакет на Европейската комисия, с който се предоставят 150 млн. евро за производителите от ЕС, които доброволно се ангажират да намалят доставките си към първи изкупвачи за период от 3 месеца.

Заявления по схемата ще се приемат на четири транша, първият от тях бе в периода 12-21 септември за първия период на намаление на продукцията, обхващащ октомври, ноември и декември 2016 г.; до 12 октомври ще е за втория – ноември и декември 2016 г. и януари 2017 г.; до 9 ноември 2016 г. за декември 2016 г., януари и февруари 2017 г.; и до 7 декември 2016 г. за четвъртия период, обхващащ януари, февруари и март 2017 г. Кандидатите могат да са физически и юридически лица, които да планират намаляване на доставките на краве мляко с поне 1500 килограма.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn