Животът на двамата работници, които пострадаха днес, е вън от опасност

 

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване по непредпазливост на средна или тежка телесна повреда – престъпление по чл. 133 от Наказателния кодекс във връзка с инцидента днес, при който двама работници на Общинското предприятие „Чистота“ пострадаха докато почистят фонтана на централния площад в Панагюрище. Под ръководството на Районна прокуратура-Панагюрище е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, предстои да бъдат назначени физико-химическа и токсикологична експертизи на веществото, предизвикало взрива, както и съдебно-медицинска експертиза.Пострадали са лицата А.Л., на 45 г., и И.Д., на 44 г.

Всички служители на Общината и общинските дружества в Панагюрище са застраховани. Това каза кметът Никола Белишки пред Kmeta.bg по повод инцидента. По предварителна информация става въпрос за трудова злополука. Кметът обясни, че близките на пострадалите са уведомени. Животът на двамата работници е вън от опасност, те са контактни. Откарани са в клиниката по изгаряния на пловдивската болница „Свети Георги“. „Дай Боже, бързо да се възстановят и да се върнат на работа по-скоро“, пожела кметът.

Никола Белишки опроверга всички твърдения за жертви, които се появиха тази сутрин в някои информационни сайтове и призова журналистите да не преекспонират случая. „Няма наличие на взривно вещество, както писаха.“, обясни градоначалникът. От Общината ще изчакат официалното становище от проверката на компетентните органи – пожарна, полиция и инспекция по труда. Междувременно от УМБАЛ „Свети Георги“ съобщиха пред „Фокус“, че при инцидента са засегнати очите на единия от пострадалите. Той е преминал през Клиниката по изгаряния, където е установено, че изгарянията са по-малко от половин процент. Към момента мъжът е в Очна клиника, където лекарите установяват, до каква степен е засегнато зрението му.

Според началникът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик, комисар Иван Панайотов, високата концентрация на химическото вещество и най-вероятно искра, са довели до взрива в Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn