Жителите на Бъта – крайно недоволни. Предстои среща с кмета на община Панагюрище

Миналата седмица писахме, че жителите на село Бъта уведомиха местната власт, че не искат повече да плащат за мръсна питейна вода. Днес и екип на Нова ТВ бе в  Бъта и даде още по-голяма трибуна на наболелия за панагюрското село проблем. Жители на Бъта бяха категорични, че от години от чешмите им тече кална и негодна за пиене вода. Така е след всеки ремонт на ВиК дружеството, а авариите са чести. Заплашиха, че ще спрат да плащат сметките си.

За коментари бяха потърсени кметът на селото Георги Александров, председателят на Общински съвет-Панагюрище Станимир Велчев и управителя на панагюрското ВиК дружество Марин Вулев. Шефът на Водното потвърди, че често се случват аварии и тогава наистина водата е негодна за пиене, но в останалото време няма такъв проблем. Вулев заяви още, че тръбите са силно амортизирани, че не са сменяни от 50-60 години. Припомни, че в селото има изградена хидрофорна инсталация и че е минимизиран сериозният воден режим, който години наред нямаше решение. Управителят на общинското дружество „ВиК-П” ЕООД заяви още, че при неплащане на сметки ще бъде търсена съдебна отговорност и ще настъпи спиране на водоподаването. Станимир Велчев коментира, че проблемът касае по-скоро местната изпълнителна власт, но и Общински съвет не е останал безучастен към проблема. Кметът на Бъта Георги Александров разясни за вече разрешения въпрос с надписването на сметки.
Очаква се във вторник да се състои съвместна среща на жители на Бъта, управителят на Водното дружество и кмета на община Панагюрище Никола Белишки.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn