Журналистът Румен Стоичков гостува в Елшица

Днес от 17.30 часа в читалище „Васил Левски – 1925” с. Елшица ще се проведе среща с писателя и журналист Румен Стоичков, автор на книгите – „Преди забравата” , „Из стръмнините на България” и „Някъде там”, съобщи секретарят на културната институция Гинка Томева.

Преданията, легендите, историята, тъжните песни и хипотезите за произхода на едно или друго изчезващо или трудно достъпно селище са си дали среща в книгата „Из стръмнините на България“ на журналиста от БНР Румен Стоичков. 75 репортажа, в чиято текстова тъкан са вплетени и 450 цветни снимки, дело на автора. „Из стръмнините на България“ е втората книга на Румен Стоичков и е своеобразно продължение на първата – „Преди забравата”, която съдържа 75 публикации и към 400 цветни фотографии, дело на Стоичков. Те са плод на щастливото съчетание на професия и хоби на един журналист, пътешественик, филолог, историк и фотограф, надникващ „Преди забравата“.

„Някъде там” е третата книга на Румен Стоичков, която заедно с предишните му две – „Преди забравата“ и „Из стръмнините на България“ оформят своеобразна трилогия на почти всичко българско и родно. Пътеписи, легенди и няколко интервюта, съхранени в Златния фонд на БНР, включва новата книга на дългогодишният водещ на предаването „Нощен хоризонт”, който има над 1200 предавания от 1995 година насам.

Миналата година авторът бе номиниран от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите за приза „Пазител на традициите 2015” и спечели наградата на жури и публиката в категория „Личност”.
Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn