Жълт код за гръмотевични бури днес. Вижте телефоните, на които може да се потърси помощ при критична ситуация

Жълт код за гръмотевични бури, локални и интензивни валежи от дъжд на територията на област Пазарджик е обявен за днес, 16 юни.

Във връзка с метеорологичната прогноза  следва да се предприемат  мерки за повишаване готовността за действие:

  • Да бъде създадена организация за информиране на населението, чрез средствата за масова информация за предприетите действия за ограничаване  и ликвидиране на произшествията от опасните явления и правилата за безопасно поведение.
  • Да бъде създадена организация за въвеждане, при необходимост на Общинските планове за действие при бедствия в част „Действие при наводнения“.
  • Чрез дежурните длъжностни лица в Областен и Общински съвети за сигурност, дежурните части на ОДМВР, диспечерски пунктове на ОПУ и районни пътни служби, на електроразпределителни дружества, е необходимо  да се следи за измененията на обстановката  по републиканските  и общински пътни мрежи, снабдяването с електроенергия и питейна вода, състоянието на телефонните и телекомуникационни връзки и системи, като за целта  при възникване на критична (бедствена) ситуация, своевременно да се уведомява оперативния дежурен в ОЦ при РДПБЗН-Пазарджикна телефони: 034 441112; 034 444187; 034 434160.

Дежурни по оповестяване в Общинска администрация Панагюрище: 0357 60060 и 0357 60070.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn