Жълт код за сняг и поледици в област Пазарджик за 5 януари

Жълт код за сняг и поледици е обявен за област Пазарджик и още 11 области на страната за утре- 5 януари, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив.Очаква се да завали сняг и да се образува снежна покривка около 10-15 см.
Жълтият код за сняг и лед означава, че хората трябва да бъдат внимателни за обширни области със сняг и/или лед на пътя. Възможни са ограничения при дейности на открито. Метеоролозите предупреждават хората да внимават, когато вървят, карат колело или шофират при заледени повърхности.
През нощта срещу петък преваляванията от сняг ще обхванат цялата страна, като по-обилни валежи ще има в Южна и Източна България. Ще се образува повсеместна снежна покривка. Валежите в събота ще отслабват, но няма да спират. Ще има виелици и навявания, особено в планините и източните райони.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn