Забавното лято в ЦПЛР- Панагюрище продължава!

От 20 юли за забавните мигове на децата в ЦПЛР- Панагюрище се грижат Маргарита Паланкалиева и Иван Иванов.

За пореден път участниците посетиха Природонаучния музей в града, но сега имаха специална задача: Да разгледат и посочат само тези животни, които живеят в Средна гора. След това децата рисуваха животните, които най-много са харесали. В края на занятието се организира импровизирана изложба. Излъчиха се и победители, които бяха определени с ръкоплясканията на присъстващите. Първите трима получиха малки сувенири–подарък.

Много емоции и весели преживявания имаше сред децата в щафетните игри и народната топка в Градския парк.

За гимнастиката на ума се проведе състезанието „Brein box“. Имаше два отбора, черни и бели, които проявиха наблюдателност, бързина и съобразителност, за да донесат точки за тима си. Децата научиха много любопитни факти за динозаврите, за интересни открития и страните по света.

С интерес и задоволство всички се включиха в играта „Малки археолози“, проведено в Историческия музей. Състезанието започна с разделянето на екипи. След това се подреждаха пъзели, които изобразяваха различните съдове от Панагюрското златно съкровище. Второто предизвикателство изискваше всеки екип да намери своята част в стаята–трезор, да прочете за нея и да представи кратка информация на останалите отбори.

Месецът завърши с дестинация до с. Оборище. В парка при параклис „Света Богородица“ участниците се забавляваха, играха и се веселиха. Направиха и снимки за спомен.

До края на летните занимания–18 август–ще има още много интересни и изненадващи игри и предизвикателства.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn