Завърши лятната забава в ЦПЛР- Панагюрище

Предпоследната седмица на август беше финална за децата, които бяха на летни занимания в ЦПЛР-Панагюрище

Вълнуваща и полезна беше разходката на групата из Панагюрище. Много от децата бяха гости на бабите и дядовците и разглеждаха с интерес експонатите, част от историята на Априлското въстание и града. Посетени бяха Тутевата къща, Къща-музей „Райна Княгиня“, Панагюрското златно съкровище и Панагюрската чаршия. След това участниците изобразиха впечатленията си в рисунки.

Игрите, които са част от детството на майките и татковците, бяха изненадващи и непознати за малчуганите. Най-много им хареса „Стражар и апаш“.

На 25 август групата потегли на екскурзия до град Пазарджик – парк „Острова“.

Там децата се срещнаха със забележителните статуи на древните динозаври. След това започна интересната разходка сред животните в зоологическата градина. Много емоции имаше при срещата с маймунките, ламата, малките зайчета и понитата.

В алеята с кривите огледала децата посрещнаха новите си образи с много смях и шеги.

А в парка с приказните герои всички си спомниха за Пепеляшка, Червената шапчица, Малкия принц, Хензел и Гретел.

Не липсваха и игри. На батута бяха всички и изпълниха околността с възторжени викове. Играта с малките патета даде възможност на участниците да покажат съсредоточеност и точност, а усилията бяха възнаградени с награди – красиви плюшени играчки.

Последната спирка от екскурзията беше МакДоналдс. Там всички похапнаха и отпочинаха.

В края на пътуването ръководителите, Иванов и Филипова, пожелаха на децата да бъдат здрави, да имат много приятели и приятна нова учебна година.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn