Задава слънчев и горещ петък с почти 40 градуса

И петък ще е слънчев и горещ, а максималните температури ще скочат до 39 градуса.
Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 34 и 39 градуса, прогнозират синоптиците. Оранжев код за високи температури е обявен за шест области на страната за 4 август, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Русенска и Благоевградска. В тези райони се очаква максималните температури в последния работен ден от седмицата да са над 37 градуса. За останалата част от страната е обявен жълт код. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за месец август.
В планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по билата – до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26 градуса, на 2000 метра – около 19 градуса.

И над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 29-32 градуса.Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn