Заместник областният управител на Пазарджик Стефан Мирев с награда за акция „Погледни“

Заместник областният управител на Пазарджик Стефан Мирев бе отличен от Фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ за акция „Погледни“. Отличията бяха връчени за шести път в столичния хотел „Шератон“ на 1 декември. Организацията награждава институции, фирми, медии, училища и детски градини, пътни полицаи, неправителствени организации, за реализирани от тях кампании и инициативи. Акция „Погледни“ бе реализирана през месец ноември с активното участие на заместник областния управител Стефан Мирев.

stefan1

Целта на организацията е да посочи добрите примери на институции, фирми, медии, училища и детски градини, пътни полицаи, неправителствени организации, положили усилия за намаляване на пътните катастрофи и превръщането на пътищата в по-безопасни територии за участниците. През последните години броят жертвите на войната, която се води в мирно време по нашите улици, не намалява, но от фондацията насърчават, подпомагат и разширяват тази общност, която иска да спаси човешки животи. Годишните награди за пътна безопасност отличават реализирани инициативи в областта на безопасността на движението, повишаване на културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортни произшествия.

Журито, което оценява проектите, се състои от представители на фондация „Годишни награди за пътна безопасност“, Главна дирекция „Охранителна полиция“-отдел „Пътна полиция“, Национално сдружение на общините в Република България, Съюз на българските автомобилисти, Български червен кръст, Министерство на транспорта, Държавно – обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Национална асоциация „Професионална подготовка и квалификация“ и журналисти.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn