Зам.-министърът на здравеопазването провери имунизационната дейност в областта. Новозаразените с COVID-19 от община Панагюрище са три лица

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Б. Пенков, днес бе на посещение в РЗИ Пазарджик за да провери организацията и дейността на имунизационните кабинети в областта. В имунизационния кабинет на здравната инспекция ваксинацията извършват двама лекари, като при наличие на повече желаещи има готовност за включването и на трети. Имунизация срещу COVID-19 в неделния ден се извършва и в имунизационните кабинети на МБАЛ „Хигия“ – Пазарджик и МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище. Мобилен екип на РЗИ имунизира гражданите на Велинград във ФСМП-Велинград.
През вчерашния ден в област Пазарджик са имунизирани 205 лица.
По отношение на епидемичната обстановка, РЗИ Пазарджик информира за 27 положителни проби за COVID-19 през изминалото денонощие. Новозаразените са на възраст от 30 до 95 години, разпределени по пол са: 15 жени и 12 мъже. Хоспитализирани са 8 лица.
Новозаразените са от: град Пазарджик – 3, от село Мокрище – 1; град Панагюрище – 2, от село Попинци – 1; от град Велинград – 12; от град Пещера – 3; от град Белово – 1; от град Септември – 2, от село Ковачево – 1; от град Батак – 1.

Oborishte. bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn