Занаятчии от цялата страна идват на Разпети петък в Панагюрище

Традиционно и тази година празникът на народните занаяти Разпети петък ще събере в Панагюрище най-добрите и атрактивни майстори от цялата страна. В деня на панаира – 6-ти април, на площад „20-април“,  ще могат да се видят изделия от глина, дърво, ръчно изработени народни носии, бижута от естествени материали. Своето биопроизводство ще изложи местната фирма „Ина”, ще има представяне и дегустация на био вина на известна фирма от Варна.

„В последните няколко години успяхме да утвърдим Разпети петък като един от най-престижните и очаквани фестивали на народното творчество”, сподели управителят на „Пазари и паркинги” ЕООД Соня Калпакова, позовавайки се на думите на участници в панаира. „Интересът е все-по голям и тази година ще има дори и участници от Перу и Куба”, съобщи Калпакова.

Сергиите с промишлени стоки ще бъдат ситуирани на ул. „Кръстьо Гешанов” , а увеселителните атракции и лакомствата ще бъдат разположени на градския пазар.

Палатки с бира и скара ще има седмица по-късно, на Светли петък, в района на общинския пазар, каквато е практиката през последните няколко години.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn