Започват решаващите мачове за златните медали при мъже, жени и двойки в последния ден на 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open

Днес е последният ден на международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Срещите започват в 10:00 часа с полуфиналите при мъже и жени, а от 14:00 часа са решаващите мачове за златните медали при мъже, жени и двойки. Церемонията по награждаването на победителите и закриването на турнира ще започне от 16:30 часа.
Вчера първото място при младежите до 21 г. извоюва 13-тият в схемата на турнира Ченг-Тинг Лиао от Китайско Тайпе. Той надделя с убедителните 3 – 1 във финалния мач. На втора позиция се класира неговият противник Ензо Англес от Франция, заемащ 16-то място в схемата. Изненадващо при жените победителка стана Саки Шибата от Япония. По време на зрелищния финал, състезателката надделя с 3 -1 над сънародничката си Мию Като ( номер 1 в схемата на девойките), която се класира на второ място. Победителите при младежите и девойките заслужено си тръгват с по $ 800 и 200 точки за класиране в световната ранглиста, а състезателите, заемащи вторите места получават съответно по  $ 400 и 100 точки за световното класиране. Медалите на първенците от категориите под 21г. връчиха Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса, и председателят на Организационния комитет на Asarel Bulgaria Open – Иван Александров.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn