Започва акция „Зима“. Засилени проверки на „Пътна полиция“

От днес, 1 ноември, стартира традиционната за страната и областта акция „Зима“. Целта на полицейски дейности, съвместно с партньорите по провеждане на акцията, е да бъдат сведени до минимум пътните инциденти. Това заяви главен инспектор Асен Гешев, който е началник на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик. Той уточни, че по традиция тя ще протече в 3 етапа, като всеки един от тях ще е с продължителност по 10 дни.

В началото акцентът ще е поставен върху водачите на велосипеди, през втория етап ще е насочен към пешеходците, а през третия – към водачите на моторни превозни средства.

Засилените проверки имат за цел да подсетят водачите да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да припомнят на пешеходци и велосипедисти основните правила за безопасно движение в рамките на населените места и извън тях. В акцията ще се включат служители от сектор „Пътна полиция”, полицейските управления в Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Септември и Пещера.

Акцията се провежда в продължение на 27 години по инициатива на Съюза на българските автомобилисти в партньорство с МВР – ГДНП, отдел „Пътна полиция“, и Българския червен кръст. През последните години в партньорството се присъединиха Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Oborishte.bg

 

 

 

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn