Започва записването за „Родолюбие“, Панагюрище – 2022. Тази година фестивалът е посветен на две годишнини

Започва записването за участие в XVІI Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“, Панагюрище – 2022. Тази година фестивалът се посвещава на 185-тата годишнина от рождението на Васил Левски и 170- тата годишнина от рождението на Павел Бобеков, и ще се проведе на 16 и 17 април 2022 година в Театър Дом – паметник – Панагюрище. Заявки за участие ще се приемат до 20.03.2022 година на e-mail: rodolybie_pan@abv.bg. При усложнение на епидемиологичната обстановка в страната породена от COVID – 19, фестивалът ще бъде проведен онлайн.

Фестивалът има конкурсен характер. В програмата могат да вземат участие индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в четири възрастови групи. Наградите на фестивала са: специална награда на национален фестивал „Родолюбие” – статуетка „ЖИВИЯТ ПЛАМЪК” и парична награда;  диплом, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формации за I, II, III място за всяка възрастова група; награда на Община Панагюрище; награда на детското жури; награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева /изявен учител по музика от гр. Панагюрище/; награда за сценична реализация; награди на институции, фондации, предприятия, фирми и др.

Организатори на песенния форум са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за 2021/2022 година.

Фестивалът има цел разпалване на родолюбиви чувства, издигане на националното самочувствие и самосъзнание, популяризиране на българската песен с патриотична насоченост, откриване и изява на млади таланти в певческото изпълнителско изкуство.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn