Започва Седмицата на мобилността. Община Панагюрище се включва с разообразни инициативи

Община Панагюрище се включва за пореден път с програма в Европейската седмица на мобилността. Кампанията се провежда всяка година, в периода от 16-ти до 22-ри септември, в цяла Европа по инициатива на Европейската комисия и Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“. Координатор на национално ниво е Министерството на околната среда и водите. През 2020 година Европейската седмица на мобилността ще е фокусирана върху темата „Чиста мобилност за всички“, като мотото е „Избери как да се придвижиш“.

Община Панагюрище подготвя поредица от инициативи в Европейската седмица на  мобилността, която ще протече под надслов „Избери как да се придвижиш“. Състезание по приложно колоездене организират Общинска администрация-Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие-Панагюрище. Надпреварата ще се проведе на 18.09.2020/петък/, от 14.00 часа, в Градския парк.

Поредицата от инициативи ще продължи до 22 септември.  Организатори и партньори на Община Панагюрище са: Детска градина „Райна Княгиня“, Детска градина „Брезичка“, Детска градина „Първи юни“, Детска градина „Пролет“, Детска градина „Звънче“, Детска градина „Мечо Пух“- с.Оборище, Основно училище „Двайсти април“, Основно училищe „Проф. Марин Дринов“, Средно училище „Нешо Бончев“, Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, ОУ „Свещ. Недельо Иванов“- с. Поибрене, Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, Туристическо дружество „Бунай“.

ПРОГРАМАТА на Община Панагюрище и всички планирани мероприятия може да видите тук.


Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn