Започва Седмицата на пожарната безопасност. Панагюрските огнеборци са ликвидирали 133 произшествия от началото на годината

Започна традиционната Седмица на пожарната и безопасност и защита на населението, която ще се проведе в периода 12-18 септември. На 14 септември е професионалният празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР. В панагюрската пожарна служба, както и във всички служби в страната, са планувани следните мероприятия:

  1. Откриване на приемни за граждани в РС “ПБЗН” от 12.09.2016 г. до 16.09.2016 г. всеки ден от 09:30 ч. до 12:00 ч.
  2. Провеждане на срещи с ветерани от органите за ПБЗН за времето от 12.09.2016 г. до 16.09.2016 г.
  3. Организиране през цялата Седмица на ПБЗН на посещения от СМО на възникнали произшествия.
  4. Провеждане на демонстративни учения пред гражданството за гасене на характерни пожари и извършване на СД от РСПБЗН-Панагюрище на 16.09.2016 г. от 10:00 часа в складова база на “Асарел-Медет”АД , намираща се в Гаров район.
гл.инсп. С. Симеонов

гл.инсп. С. Симеонов

Вече 21 години ние, пожарникарите на България, отбелязваме нашия професионален празник и отдаваме почит на загиналите наши колеги при изпълнение на служебния си дълг”, каза за Медиен център „Оборище“ началникът на Районната служба „ПБЗН” гл.инсп. инж. Симеон Симеонов.

„Нашата ежедневна дейност се изразява в осигуряване на непрекъснато 24-часово дежурство на хора и техника и своевременно реагиране на всеки сигнал за помощ. Извършват се ежедневни проверки за спазване изискванията на пожарната и безопасност и защита на населението и се провежда агитационно-разяснителна дейност сред населението”, сподели още гл.инсп. инж. Симеонов.

От началото на годината досега панагюрските огнеборци са ликвидирани 133 произшествия, от които пожари с материални загуби -21 бр., пожари в сухи треви и отпадъци – 70 бр., 23 бр. помощни операции/отводняване и оказване помощ на граждани и фирми/. 19 са били лъжливите сигнали. Няма пострадали граждани при ликвидиране на произшествията, правят равносметка от панагюрската пожарна служба.

През периода са осъществени 23 помощни операции, в които се включва отводняване, катастрофи, водоснабдяване, дежурства на национални празници и спортни прояви, отключване на апартаменти и оказване помощ на пострадали. За спазване на нормативните изисквания за пожарната безопасност са извършени 461 проверки на обекти досега. Връчени са 18 разпоредителни документи  за отстраняване на констатираните нередности. За неизпълнение на изискванията за ПБЗН са съставени 11 акта за административни нарушения.

Искам да изкажа благодарност на всички, които подмомогнаха нашата дейност и поддържането на пожарната техника”, сподели още началникът на панагюрската пожарна.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn