Започва традиционният панаир за Разпети петък

На площад „20-април“  вече се разполагат занаятчиите, които пристигат за традиционния на Разпети петък панаир в Панагюрище.

И тази година празникът на народните занаяти ще събере в Панагюрище най-добрите и атрактивни майстори от цялата страна. В деня на панаира – 6-ти април, на площад „20-април“,  ще могат да се видят изделия от глина, дърво, ръчно изработени народни носии, бижута от естествени материали. Своето биопроизводство ще изложи местната фирма „Ина”, ще има представяне и дегустация на био вина на известна фирма от Варна.

„В последните няколко години успяхме да утвърдим Разпети петък като един от най-престижните и очаквани фестивали на народното творчество”, сподели управителят на „Пазари и паркинги” ЕООД Соня Калпакова, позовавайки се на думите на участници в панаира. „Интересът е все-по голям и тази година ще има дори и участници от Перу и Куба”, съобщи Калпакова.

Сергиите с промишлени стоки ще бъдат ситуирани на ул. „Кръстьо Гешанов” , а увеселителните атракции и лакомствата ще бъдат разположени на градския пазар.

Палатки с бира и скара ще има седмица по-късно, на Светли петък, в района на общинския пазар, каквато е практиката през последните няколко години.

Условията за организиране на ежегодния панаир на града и празник на художествените занаяти са регламентирани с кметска заповед.

Организацията по провеждането на общоградските празници е възложено на общинското дружество „Пазари и паркинги“. Районното управление на полицията ще предприеме мерки за отклоняване на движението в дните на празниците на местата на провеждането им.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn