Започва традиционният панаир за Разпети петък

И тази година празникът на народните занаяти ще събере в Панагюрище най-добрите и атрактивни майстори от цялата страна.

В деня на панаира – 22ри април, на площад „20-април“, ще могат да се видят изделия от глина, дърво, кожа, ръчно изработени бижута от естествени материали, мебели от смола. Майсторите ще представят своите творби, облечени в народни носии.

Ще има различни демонстрации – грънчарски колела от Троян и Димитровград, на които ще се изработва керамика на място. Ръчно тъкане на килими на стан ще демонстрира Росица Станева от Варна. Тя залага на съвременното в изработката на тъканите черги. Използва само естествени материали.

Сергиите с промишлени стоки ще бъдат ситуирани на ул. „Кръстьо Гешанов”, а увеселителните атракции, лакомствата, пресните плодове и зеленчуци ще бъдат разположени на градския пазар.

Палатки с бира и скара ще има седмица по-късно, на Светли петък, в района на общинския пазар, каквато е практиката през последните няколко години.

Условията за организиране на ежегодния панаир на града и празник на художествените занаяти са регламентирани с кметска заповед.

Организацията по провеждането на общоградските празници е възложено на общинското дружество „Пазари и паркинги“. Районното управление на полицията ще предприеме мерки за отклоняване на движението в дните на празниците на местата на провеждането им.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn