Започна вторият етап от дейностите по привличането на деца в училищата

Започна вторият етап от дейностите по изпълнение на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващането и задържането в образователната система на деца и ученици в задължителна училищна възраст, съобщиха от  РУО – Пазарджик. Той включва обхождането на 1 346 адреса на ученици от област Пазарджик, които са отпаднали от училище през 2017 г. За изпълнението на дейностите са мобилизирани всички институции, които са включени в изпълнението на Механизма. До тях е изпратено писмо от РУО – Пазарджик с Методически указания за дейността на екипите с акценти върху спазване на определени правила при обработка на протоколите, предвид допуснатите технически грешки досега, както и График за изпълнение на дейностите. Определен е срок за обхождане от 06.11.2017 г. до 15.11.2017 г., в който екипите трябва да обходят адресите и да обработят в електронната система протоколите.

Припомняме, че в края на август бяха определени 71 района на компетентност на територията на област Пазарджик, в резултат на постъпили писма от кметове на общините Батак, Белово, Брацигово, Велинград, Лесичово, Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Ракитово, Септември, Стрелча и Сърница.

Преди това, в срок до 3 август, началникът на РУО – Пазарджик, поиска от кметовете на общини, директора на областна дирекция на МВР, директора на регионална дирекция СП, директора на РЗИ, директора на РСЗ и от директорите на институции в системата на предучилищното и училищното образование от областта да определят участници в екипите.

Според въведените данни в електронната система екипите е трябвало да обходят 10 841 адреса на територията на област Пазарджик, а началникът на РУО със своя заповед определи ръководителите и членовете на екипите по райони.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn