Започна изплащането на стипендиите на деца с изявени дарби от Панагюрище

Започна изплащането на стипендиите и еднократното финансово подпомагане на деца с изявени дарби от община Панагюрище, които са кандидатствали и са одобрени от комисия, назначена със заповед на кмета Никола Белишки, съобщават от местната администрация.

Общата сума за финансово подпомагане на деца и ученици с изявени дарби в първата сесия на кандидатстване възлиза на 15 760 лева. Втората сесия ще се проведе през месец ноември тази година.

Средствата се получават лично и/или с придружител родител, с документ за самоличност /лична карта на детето или родител/ в сградата на Обединен детски комплекс – Панагюрище, от 10:00 до 12:30 часа, а от 13:30 до 17:30 часа – в сградата на Община Панагюрище.
Началото на първата сесия за подаване на документи за предоставяне на закрила на деца и ученици с изявени дарби от община Панагюрище, стартира на 1 юни 2015 година, с краен срок – 30 юни 2015 година. Експертно-консултативна комисия, назначена от кмета на община Панагюрище, оцени и класира исканията за осъществяване на закрила. От 182 подадени искания индивидуално еднократно подпомагане ще получат 176 деца и ученици. Комисията е гласувала една стипендия от по 135 лева на месец със срок на изплащане една година – от 01.06.2015 до 01.06.2016 година.
По чл.7 ал.1 т.3 от Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище са подадени четири искания, като от тях има един отказ.

Одобрените и финансово подпомогнати за участие в национални и международни конкурси, олимпиади и състезания са:
1. Мажоретен състав „Елинор“ – с 1500 лева, за пътуване до гр. Сегед, Унгария и участие в Европейски шампионат;
2. ПФТС „Тангра“ – с 830 лева, за участие в Световен шампионат Евро фолк 2015 в Слънчев бряг и Несебър;
3. ХК „Панагюрище“ – с 1000 лева, за участие в турнир по плажен хандбал в Албена.
За първи път през 2015 година е подадено искане за морална награда – включване в „Звезден клас“ на Община Панагюрище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn