Започна образователната екологична инициатива „Зелена олимпиада“ 2022

Започна образователната екологична инициатива „Зелена олимпиада“, която се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

Инициативата е насочена към ученици от 1-ви до 12-и клас и всяка година в нея се включват над 5000 деца и младежи. В специално създадената онлайн платформа https://zelenaolimpiada.com/  участниците могат да се регистрират и да проверят своите знания за природата и нейното опазване, като отговарят на въпроси. Последният въпрос е отворен – необходимо е да се напише кратко есе по зададена тема (въздух, води, отпадъци, флора и фауна, климат и т.н.).

Проектът на „Академика БГ“, традиционно подкрепян от МОСВ, е насочен към повишаване знанията на учениците за опазване на околната среда и има за цел да допринесе за изграждане на екологична култура. Зелената олимпиада възпитава сред децата и младежите грижа към природата, а състезателният й характер ги стимулира да търсят информация за това.

Онлайн форматът дава възможност за участие на деца и младежи от всички населени места в страната, както и на българчета, живеещи в чужбина. От трите възрастови групи – начален, среден и горен курс се излъчва по един победител, като тази година наградите са три таблета.

Регистрацията и решаването на тест са достъпни до 04.11.2022 г. включително.

Резултатите ще бъдат обявени на сайта на МОСВ, в сайта на Зелената олимпиада и в неината фейсбук страница.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn