Започна обсъждането на проекта на държавен образователен стандарт за приобщаващото образование

Министерството на образованието и науката започна поредица от срещи с директори на детски градини и на държавни, общински и специални училища, експерти от регионалните управления на образованието, педагогически специалисти от регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование от страната за разясняване и обсъждане на мерките и политиките, заложени в проекта на държавния образователен стандарт за приобщаващото образование, съобщиха от МОН.

Кампанията започна на 2 август във Враца с участието на представители от областите Враца, Монтана, Плевен и Ловеч. На 3 август такава среща се проведе в София за областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград и Пазарджик. Предстои на 5 август обсъждане да се проведе и в Хасково за областите Хасково, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и Кърджали.

Проектът на държавния образователен стандарт за приобщаващото образование се представя от Грета Ганчева – директор на дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“ в МОН, Калоян Дамянов – съветник на министъра на образованието и науката, и Благовеста Борчева – началник на отдел в дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn